Aika paljon on virrannut vettä Vantaassa sen jälkeen kun viimeksi blogiani tänne sivuille kirjoitin. Tarkemmin ottaen siitä on lähes 1,5 vuotta, samoihin aikoihin, kun tyttäremme syntyi. Koitetaanpa siis tiivistää tahtia jatkossa täälläkin. 🙂

Viime kausi meni välivuoden jälkeen pitkään Lappeenrannassa SaiPan paidassa Liigassa, josta matka jatkui helmikuun siirtorajalla Kiekko-Espooseen ja Suomi-sarjaan, jossa tavoitteena oli nousta Mestikseen. Korona kuitenkin lopetti pelit kesken joka puolella ja Espoossakaan emme päässeet jo lähellä olevia karsintoja pelaamaan. Mestikseen nousu tapahtui silti kauden jälkeen myöhemmin, kun sekä Kiekko-Espoo että Forssan Palloseura nostettiin sarjatasoa ylöspäin. Näen Kiekko-Espoon nousun todella tärkeänä koko Suomi-kiekon kannalta.

Korona-tilanne on iskenyt pahasti yhteiskuntaamme, kuten kaikki tiedämme. Urheilu on ollut tässäkin hetkessä samalla tavoin osa yhteiskuntaa eikä irrallinen saareke. Vaikutukset ovat kovat alaan, joka perustuu pitkälti tapahtumiin, joissa on paljon ihmisiä paikalla. Keväällä käytiin myös Liiga-seuroissa poikkeuslain myötä YT-neuvotteluja pelaajienkin osalta. Tilanne piti minutkin poikkeuksellisen kiireisenä eri palavereiden, puheluiden ja meilien johdosta. SJRY:n eli Pelaajayhdistyksen varapuheenjohtajana hommaa riitti ja riittää varmasti jatkossakin. Työnantajani oli huhtikuun loppuun asti SaiPa, joten osallistuin myös siellä YT-neuvotteluihin pelaajien edustajana. Saimme ne onneksi hienosti maaliin ja varmasti kaikkia osapuolia tyydyttävän ratkaisun aikaiseksi.

Pyöräily- ja triathlonkausi on myös poikkeuksellisesti vasta hiljalleen alkamassa. IBD Cyclingin puheenjohtajana normaalin seuratoiminnan pyörittämisessä on ollut jonkin verran puuhaa, mutta vähemmän kuin aiemmin johtuen siitä, että kisoja ei ole nyt ollut. Meidän piti järjestää tänä kesänä myös kolmen seuran voimin maantiepyöräilyn SM-kilpailut Vantaalla. Ne kuitenkin osaltamme siirsimme vuodella eteenpäin. Aiheesta lisää voit lukea Helsingin Sanomista.

Olen tällä hetkellä sopimukseton pelaaja, kuten hyvin moni muukin kollega. Poikkeuksellinen tilanne on pakottanut seurat laittamaan palkkauksia jäihin ja sitä kautta moni odottaa nyt mitä tulemaan pitää. Kukaan ei osaa sanoa kovinkaan pitkälle tulevaisuuteen. Olen ennenkin ollut kesäkuussa ilman sopimusta, joten tilanne ei ole minulle siltä osin uusi. Pitkän urani myötä pystyn laittamaan asiat perspektiiviin, enkä ole omasta tulevaisuudestani kovinkaan huolissani. Enemmän olen huolissani monista nuoremmista pelaajista tässä tilanteessa ja tietenkin koko urheilukentästämme siinä missä yhteiskunnan muustakin tilanteesta. Toisaalta haluan nähdä tässä ajassa myös positiivisia asioita ja uskoa hyvään pitkällä aikavälillä.

Harjoitteluni on jatkunut normaalisti henkilökohtaisen valmentajani Antti Hagqvistin ja fysioterapeuttini Tony Elomaan ohjein ja ohjelmin. Minulla on koronan suhteen astmaatikkona ja IBD-sairastavana varmasti hiukan isompi riski sairastua vakavasti, mutta en käsittääkseni kuulu varsinaiseen riskiryhmään. Olen kuitenkin ottanut hyvinkin varman päälle ja harjoitellut toistaiseksi vain yksin. Sauvakävelyä, pyöräilyä, juoksua, uintia monipuolisesti eri tavoin ja varsinkin peruspohjaa rakentaen kuten kevät ja alkukesä on järkevääkin. Niin sanotut saliharjoituksetkin olen toteuttanut toistaiseksi kotona kuntopiireinä ja erilaisina liikkuvuusharjoituksina. Tarkoituksena on mahdollisesti heinäkuusta alkaen käydä moikkaamassa isompaakin rautaa. Jääharjoittelun aloituksestani en vielä osaa sanoa. Se on tapahtunut minun osalta yleensä heinäkuun puolivälin-heinäkuun lopun tienoilla.

Olen ollut reilun vuoden ajan pescovegetaristi eli syönyt kasvikunnan tuotteiden lisäksi vain kalaa, äyriäisiä, maitotuotteita ja kananmunia. Tänä keväänä tarkempien tutkimusten jälkeen jätin vielä maitotuotteet pois ja siirryin myös gluteenittomaan ruokavalioon. Toistaiseksi olen tyytyväinen ratkaisuuni ja tällä tiellä aion näillä näkymin jatkaa, kenties jonkinlaista hienosäätöä tehden. Moni varmasti miettii teenkö tämän perus-sairauteni takia. Vastaus on, että vain osin. IBD:n osalta ei kovin luotettavia tutkimuksia ole ruokavalion suorasta vaikutuksesta sairauteen. Jos tästä kuitenkin on jotain hyötyä sairauden suhteen, otan mielelläni kaiken avun vastaan. Ensisijaisesti olen ajatellut yleistä terveyttäni ja suorituskykyäni, eikä siitä varmaan ilmastollekaan haittaa ole, kun esimerkiksi punainen liha on jäänyt kokonaan pois.

Korona-ajassa hyvää ollut varmasti se, että minäkin olen viettänyt paljon aikaani kotona ja vältellyt kaikkea vähänkään turhaa. Tämä taas tarkoittaa enemmän perheen kanssa vietettyä aikaa. Kun pieni tyttö liikkuu jo vauhdilla omilla jaloin, isänkin rooli korostuu. Nämä on niitä hetkiä, joita ei saa myöhemmin takaisin. Yritän nauttia niistä ja ammentaa sieltä sitä positiivista fiilistä muutenkin arkeen. Me selviämme yhdessä näistäkin ajoista.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *