Teemu Ramstedt

Olen 35-vuotias ja olen pelannut pitkään ammattilaisjääkiekkoilijana. Olen pelannut Suomessa Liigassa, Ruotsissa SHL:ssä ja KHL:ssä lähinnä Venäjällä yhteensä 15 vuotta ammattilaisena. Suomen Leijonapaidalla edustaminen on tuttua niin nuorten maajoukkueista kuin myöskin muutamista aikuisten EHT-turnauksista.

Monipuolinen urheilutaustani koostui nuorena jääkiekon lisäksi jääpallosta, jalkapallosta ja salibandysta. Pyöräily ja varsinkin maantiepyöräily tuli vahvasti mukaan kuvioihin aikuisiän kynnyksellä. Valitsin koulunikin urheilu edellä ja valmistuin Mäkelänrinteen urheilulukiosta ylioppilaaksi vuonna 2007.

Sairastan Colitis ulcerosaa eli haavaista paksusuolentulehdusta, joka diagnosoitiin minulla 2014. Sairaus kuuluu Crohnin taudin ohella IBD-sairauksiin (Inflammatory Bowel Diseases) ja olen antanut julkisesti omat kasvoni sairaudelle. IBD-sairastavia on Suomessa jo yli 60 000 ja vuosittain tulee keskimäärin noin 2000 uutta diagnoosia. Olen perustanut vuonna 2014 intohimoisen harrastukseni pyöräilyn kautta myös IBD Cycling nimisen pyöräily- ja triathlonseuran tukemaan IBD-sairastavien näkyvyyttä ja antamaan vertaistukea sekä levittämään liikunnan sekä urheilun ilosanomaa. Toimin seuran hallituksen puheenjohtajana aina kevääseen 2022 asti. Minulla on diagnosoitu myös astma vuonna 2018.

Pyrin olemaan urheilijana ja ihmisenä hyvä esikuva ja sain tästä tunnustuksen 2015 Urheilugaalassa, joka valitsi minut esikuva-ehdokkaaksi. Olen absolutisti, enkä käytä muitakaan päihteitä. Haluan olla rohkeasti vaikuttamassa urheilussa ja sen ulkopuolella.

Olen toiminut Suomen Jääkiekkoilijoiden ry:n hallituksen jäsenenä 2013 alkaen, varapuheenjohtajana 2015 alkaen ja puheenjohtajana 2020 alkaen. Vuosina 2021-22 toimin myös Jääkiekkoilijoiden Koulutus- ja Ammatinedistämissäätiön hallituksen jäsenenä. Olen toiminut vuodesta 2021 alkaen Suomen Huippu-urheilijoiden Unioni ry:n hallituksen puheenjohtajana sekä Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK ry:n hallituksen yleisvarajäsenenä.

Toimin aktiivisesti LuisteluAreena hankkeessa ja haluan olla mukana edistämässä suomalaista urheilua monipuolisesti.

Olen naimisissa ja perheessämme on kaksi lasta, 2019 syntynyt tyttö ja 2021 syntynyt poika.

Kirjoitan blogia toisinaan tänne verkkosivulleni. Olen aktiivinen somettaja ja kanaviani ovat Facebook, Twitter, LinkedIn ja Instagram. Somessa voit seurata elämääni sekä näkemyksiäni laaja-alaisesti urheilusta ja vähän myös sen sivusta. Jääkiekkourani tarkempiin tilastoihin voit tutustua Elite Prospectin sivuilla.

 

”Jos pyöräily olisi helppoa sitä kutsuttaisiin jääkiekoksi”

”We don’t know how strong we are untill being strong is the only choice we have”

 Teemu Ramstedt

Ura:

SM-liiga: 529 ottelua 307 tehopistettä (Lukko, IFK, Blues, TPS, SaiPa)

SHL: 36 ottelua 20 tehopistettä

KHL: 59 ottelua 26 tehopistettä

Maajoukkue EHT: 12 ottelua 5 tehopistettä

(tilanne 1.1.2023)