Kirjoitan blogia kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Omalla sivullani julkaisen jo Veikkauksen sivuilta poistuneet kirjoitukseni. Uusimman blogini löydät aina osoitteesta https://www.veikkaus.fi/urheilu. Alla oleva blogiteksti julkaistiin Veikkauksen sivuilla 23.2.2018.

Eletään kevättä 2016 ja pelataan Liigan finaaleita IFK-Tappara. Otteluvoitot ovat 2–2 ja häviämme IFK:n kanssa niukasti viidennen ottelun Stadissa ja lopulta koko sarjan Hakametsässä. Sarjan viides ottelu on toistaiseksi myös viimeinen kerta, kun olen ollut jäällä Nordiksella. Tuosta ottelusarjasta ei jäänyt hyvä fiilis, mutta kaudesta kokonaisuutena kylläkin. Runkosarjan voitto ensimmäistä kertaa seuran historiassa ja hopea oli kiitettävä suoritus, vaikka kruunu jäikin saamatta.

Lähdin KHL:ään tuon kevään jälkeen, sillä ajatuksella, että pelaan useamman vuoden ulkomailla. En ajatellut palaavani vähään aikaan Suomeen, mutta tällä kertaa elämä päätti toisin. Tarinaa riittäisi siitäkin miksi pelaan Suomessa, mutta jätetään ne tulevaan. Nyt pelaan Rauman Lukossa ja paluu Nordikselle on edessä vierasjoukkueen paidassa.

En muista, koska olen ollut ensimmäistä kertaa jäällä Nordiksella tai ensimmäistä kertaa katsomossa, mutta se on tapahtunut hyvin nuorena noin 3-vuotiaana. Isälläni oli noin 40 vuotta kausikortit A3-katsomossa ja siellä vietin myös pitkälti oman nuoruuteni, pelaten samalla IFK:n junioreissa. Omat harjoitukset ja ottelut olivat aika pitkään muissa Helsingin halleissa, kunnes A-junioreissa Nordis oli kotihalli.

En aio edes yrittää valehdella, että Nordiksella peli olisi yksi muiden joukossa. Paikka herättää aina tunnetta ja koen hallin olevan se paikka, jossa olen kasvanut jääkiekkoon ja sen yhteisöön mukaan. Olen siitä myös samalla erittäin kiitollinen. Olen ylpeä juuristani.

Nyt pelataan runkosarjan viimeisiä pelejä ja lopulliset sijoitukset ratkaistaan, joten on selvää, että panos näkyy otteluissa juuri ennen pudotuspelejä. Nyt kannattaa hiljalleen alkaa olemaan parhaimmillaan, sillä kevään pelit ovat ne jotka ratkaisevat. Meillä on paljon parannettavaa Lukon kanssa pelissämme, mutta uskon, että olympiatauolla olemme saaneet asioita parannettua. Pääsemme heti hyvään testiin kovaa joukkuetta vastaan ensimmäisessä ottelussa tauon jälkeen.

Moni on laittanut viestiä viime aikoina muun muassa somessa odottaen keskiviikon peliä. On mukava nähdä tuttuja hallilla, niin pelaajia kuin kannattajiakin. Monivuotinen kesätreeni-kaverini Lennart Petrell johtaa IFK:n joukkoja kentän puolella. Hetkeksi unohdetaan yhteiset värjäilyt ja pelataan. Pelin jälkeen taas on aikaa vaihdella kuulumiset.

Joku on joskus sanonut, että maali Nordiksella vastaa kolmea muualla. Katsotaan, miten keskiviikkona käy. Käy miten käy niin aion nauttia hetkestä, sillä koskaan ei tiedä, jos se jää viimeiseksi rakkaassa hallissa.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *