Rauman Lukko mahdollistaa ensimmäisenä liigaseurana erityislapsien jääkiekkoharrastuksen

On ilo lähteä mukaan kummiksi Rauman Lukon järjestämään Special Hockey -toimintaan. Rauman Lukko lähtee toimintaan mukaan ensimmäisenä liigaseurana ja tarkoitus on mahdollistaa jääkiekon harrastaminen myös heille, jotka eivät syystä tai toisesta voi olla normaalisssa ikäkausitoiminnassa mukana.

Haluamme Lukon kanssa taata toimintaan mukaan tuleville lapsille perheineen mahdollisimman matalan aloituskynnyksen, joten seura on päätynyt aloittamaan toiminnan ilmaisena. Osallistujilla tulee olla luistimet, kypärä, kaulasuoja ja maila.

Special Hockey -toimintaan voi tulla kuka tahansa ilman diagnoosirajoja, mutta edellytyksenä on, että osallistujalta onnistuu seisominen luistimilla. Lukon tavoitteena on, että mahdollisimman moni erityislapsi lähtisi kokeilemaan maamme suosituinta lajia jääkiekkoa.

Jo kevätkaudella järjestettävissä Lukon Special Hockey -tapahtumissa ohjaajina ja valmentajina toimivat Juniorilukon herkkyyskausivalmennuksen vastaavan Janne Mäkitalon johdolla Joonas Välisalmi, Roope Elonen ja Petteri Korpi. He työskentelevät Naulan koulussa erityistä tukea tarvitsevien lasten ohjaajina ja omaavat jääkiekkotaustan.

Tulemme muutaman muun Lukon pelaajan kanssa toimimaan apuvalmentajina ja ohjaajina Special Hockey -tapahtumissa. Mielestäni unelmat eivät saa romahtaa vamman tai sairauden takia. Haluankin olla omalta osaltani mukana kannustamassa ja tukemassa lapsia, joiden unelmana on päästä pelaamaan jääkiekkoa joukkueessa.

Promotapahtumilla toiminta alkuun – Miten mukaan?

Lukko järjestää bussikuljetuksineen kahtena peräkkäisenä keskiviikkona (7. ja 14. helmikuuta) promotapahtumat Tuki-Areenalla kouluille, joissa on erityistä tukea tarvitsevia lapsia. Tapahtumissa lapsille jaetaan kotiin vietäväksi toiminnasta tarkemmin kertova esite ja ilmoittautumisohjeet. Materiaali toimitetaan myös Wilma-viesteinä koteihin.

Promotapahtumien jälkeen Lukko järjestää 1. maaliskuuta alkaen yhteensä viisi jääharjoituskertaa, jotka pidetään Tuki-Areenalla torstaisin kello 15-16. Näihin tutustumistapahtumiin voi tulla paikalle kaikkiin tai niin moneen kuin itse haluaa.

Toiminnan jatkumisen edellytyksenä tutustumiskertojen jälkeen on saada vähintään kymmenkunta raumanseutulaista lasta mukaan Special Hockey -toimintaan. Tarkoituksena on löytää jatkossa kaikille sopiva vakiovuoro.

Ensi syksystä lähtien toimintaa tarjotaan ja laajennetaan myös Lukon yhteistyöseuroille eli eurajokilaisille, panelialaisille, laitilalaisille, uusikaupunkilaisille, säkyläläisille sekä huittislaisille. Näiden paikkakuntien erityislapset ovat tervetulleita kevään aikana järjestettäviin tapahtumiin nauttimaan jääkiekosta ilman kilpailullisia tavoitteita.

Lisätietoja projektista antaa:
Mikko Aikko / Rauman Lukko ry:n hallituksen jäsen
p. 0400 529 025

 

 

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *