Kirjoitan blogia kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Omalla sivullani julkaisen jo Veikkauksen sivuilta poistuneet kirjoitukseni. Uusimman blogini löydät aina osoitteesta http://bit.ly/RamunMatkassa.
Alla oleva blogiteksti julkaistiin Veikkauksen sivuilla 20.11.2017.

Pienen pojan unelma

Luistelen Brakun kaukalossa TJV:n paidassa junnukiekkoa pelaten. Jyrki Heinonen saapuu katsomaan peliä isäni viereen ja toteaa, että toi kaveri on aika hyvä, johon isäni toteaa: ihan hyvin se pärjää, kun huomioi, että sattuu asumaan meillä.

Jyrki oli valmentanut isoveljeäni Joria jo aiemmin IFK:ssa ja valmensi minun 87-ikäluokkaa samassa seurassa. Jyrki houkutteli minut pelaamaan IFK:n paitaan – ei suinkaan jääkiekkoa, vaan jääpalloa. Sama joukkue pelasi molempia lajeja yhtä aikaa. Lopulta päädyin joukkueeseen ja pelasin muun joukkueen tavoin sekä jääkiekkoa että jääpalloa.

Debyytti Bandyliigassa 24.11.2017

Olen tutustunut intohimoni pyöräilyn kautta moniin urheiluihmisiin. Yksi heistä on Jari Hyttinen, joka toimii valmentajana HIFK-Bandyssa. Noin kolme vuotta sitten Jarin kanssa tuli fillarilenkillä puhetta, että jos tulisin joskus Bandyliigaan pelaamaan. Olin yllättynyt. Unelma, josta luovuin päälajini takia voisikin toteutua?

Ajattelin Jarin kanssa asiasta puhuessani, että se voisi tapahtua joskus jääkiekkourani jälkeen, mutta hetki tulikin aiemmin eteeni. Pelaan perjantaina 24.11.2017 ensimmäistä kertaa Bandyliigassa, kun HIFK-Bandy kohtaa Veiterän Brakun kentällä klo 19.00 ja lauantaina Oulunkylässä Botniaa vastaan klo 15.00.

Se pieni poika, joka oli Bandyliigan loppuottelussa pallopoikana vuonna 1998 IFK:n voittaessa Suomen mestaruuden. Se poika pääsee nyt itse pelaamaan ja toteuttamaan yhden unelmistaan.

Kiekkoura ei jatku IFK:ssa

Perjantaille ja lauantaille saadaan toivoa hyvää keliä, mutta oli keli mikä tahansa, tulee kokemuksesta varmasti mahtava. Tulen pelaamaan tämän kauden osalta ainoat otteluni IFK:n paidassa – jääkiekkourani jatkuu varmuudella jossain toisaalla. Päätökset tämän asian suhteen teen vasta tulevan viikonlopun jälkeen.

Luultavasti puen uuden työnantajani paidan jo tämän vuoden puolella. Sitä ennen nautitaan lajista, jonka kautta jääkiekkokin on aikanaan kehittynyt ja palataan hetkeksi sinne syvimmille juurille. Jääkiekkokin oli vielä 60-luvulla ulkolaji. Kuvitelkaapa tänä päivänä täysi Liigakausi ulkojäillä. Aivan.

Kokemus jääpallosta

Voitimme jääpallon puolella E-junioreiden ja C-nuorten Suomen mestaruudet. Poikkeuksellisen hyvä ikäluokkamme voitti myöhemmin myös jääkiekon puolella C- ja B-nuorten mestaruudet. Vahva konsensus vallitsi siitä, että jääpallo oli se, joka loi vahvan pohjan monelle luisteluun ja antoi erilaista ärsykettä tukien mitä parhaiten päälajiamme jääkiekkoa. En voi kuin suositella lajia kaikille, jotka haluavat kehittää itseään jääkiekkoilijana. Odotan innolla tulevan viikonlopun kovia haasteita ja on mielenkiintoista nähdä miten äijä pärjää jääpallossa pitkän tauon jälkeen.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *