Kirjoitan blogia yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Omalla sivullani julkaisen jo Veikkauksen sivuilta poistuneet kirjoitukseni. Uusimman blogini löydät aina osoitteesta http://bit.ly/RamunMatkassa.

Lumi on saapunut Moskovaan, kuten käsittääkseni myös monin paikoin Suomeen. Tulimme muutaman Habarovskissa vietetyn päivän jälkeen Moskovaan leireilemään Karjala-turnaus tauon ajaksi. Kelloa siirrettiin taas 7 tuntia taaksepäin. Se oli kymmenes kerta tälle kaudelle, kun siirrämme 7 tuntia eteen- tai taaksepäin. Moskovassa olemme yhden tunnin Suomen aikaa edellä.

Aikaeron takia on hyvä, että tulimme harjoittelemaan lähelle Suomea, koska tauon jälkeen ensimmäinen peli on Helsingissä. Kerrankin saamme aikaeron tasattua ennen peliä. Normaalisti seitsemän tunnin aikaeron tasaamiseen on kaksi päivää aikaa, eikä se tietenkään täysin riitä.

Matkustaminen ja kellon siirtäminen on alkanut painamaan sen verran, että huomaan selvästi palautumisen ja aikaeroon tottumisen ottavan pidemmän aikaa kuin aikaisemmin. Nyt täytyy olla entistä huolellisempi pientenkin asioiden kanssa, jotta ei anna liikaa tasoitusta vastustajille, jota kiistatta annamme joka tapauksessa sijaintimme takia.

Moskovaan saavuttuamme parin ekan päivän harjoitukset meni aika huuruisessa fiiliksessä, kun tuntui ettei aina edes nähnyt kunnolla jäällä ja reagointi oli todella hidasta. Onneksi tämä olo menee kuitenkin nopeasti ohi, kun pääsee normaali rytmiin takaisin kiinni.

Moskovassa jäähallin edessä
Moskovassa jäähallin edessä

Suomessa Liigassa harjoittelutauoilla on yleensä aika rauhallista ja pidetään useita vapaapäiviä. Täälläkin oli pari vapaapäivää, mutta muuten on harjoiteltu välillä kahdestikin päivässä. Ei mitään kovia harjoituksia, mutta tasaista suorittamista, jotta tuntuma säilyy. Täällä ei ehkä uskalleta levätä niin paljon kuin Suomessa on tapana. Kulttuureissa on selvä ero vielä, mutta toisaalta pientä liukumaa käsittääkseni on tullut tässäkin asiassa Venäjällä. Ennen vanhaa oltaisiin harjoiteltu vielä paljon kovempaa.

Ensi tiistaina pelaan kauden tärkeimmän otteluni Helsingissä Hartwall Areenassa. Joukkueen kannalta se ei tuloksellisesti ole tärkein ottelu, sillä Jokerit on eri konferenssissa. Kyseessä saattaa olla kuitenkin ainoa pelaamani ottelu tällä kaudella Suomessa, joten odotan tiistai-iltaa innolla. Toisaalta, näin pitkän linjan IFK-miehenä on myös siistiä päästä pitkästä aikaa pelaamaan Jokereita vastaan. Paikallisottelut kun olivat jotain mitä jäi kaipaamaan Jokereiden siirryttyä KHL:ään. Muistan paikallismatsit hyvin junioriajoiltakin.

Jokereiden siirto KHL:ään oli varmasti kotimaisen Liigan kannalta iso miinus kokonaisuudessaan ja varsinkin Helsingin luonnolliselle vastakkainasettelulle, jota kaivattaisiin. Vähän kuten HJK-HIFK vastakkainasettelu Veikkausliigassa, joka on ollut tärkeä lisä sarjalle. Toisaalta voidaan ajatella, että Jokerit vievät suomalaista kiekkoa kansainvälisesti näytille ja tarjoavat mahdollisuuden monelle suomalaiselle pelaajalle pelata KHL:ssä. Myös sellaisille, jotka eivät muuten KHL:ään pääsisi johtuen seurojen ulkomaalaiskiintiöistä. Suomalaisia pelaajia Jokereiden myötä on todella paljon KHL:ssä, mikä on mielestäni taas plussaa suomalaisen kiekon kannalta ja mahdollisesti MM-kisamenestyksemme kannalta, joka on kovin tärkeää suomalaisille.

Toivonkin, että jos et muuten KHL-lätkää käy katsomassa, niin tule kuitenkin ensi tiistaina 8.11 paikalle Hartwall Areenalle. Yritetään järjestää hyvä ja viihdyttävä peli.

Jos et vielä ole lippuja hankkinut niin sunnuntai-iltaan asti on Veikkauksen lippupaketteja jaossa minun Facebook- ja Instagram-profiileissani, joten käyhän kommentoimassa päivitysten alle, niin olet arvonnassa mukana. Nähdään tiistaina!

Lentämistä takana nyt 75 000 kilometriä ja ajallisesti noin 100 tuntia. On siinä ehtinyt nukkua, lukea kirjoja, kuunnella musiikkia, katsoa elokuvia ja miettiä läpi sote-uudistuksenkin.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *