Kirjoitan blogia yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Omalla sivullani julkaisen jo Veikkauksen sivuilta poistuneet kirjoitukseni. Uusimman blogini löydät aina osoitteesta http://bit.ly/RamunMatkassa.

Jo toinen vapaapäivä sitten KHL:n alkamisen jälkeen ja aurinko paistaa. Uni ei tullut taaskaan pelin jälkeen aikaisin, joten nukuin puoleen päivään ja söin rauhassa ”aamiaisen”. Ei kiire mihinkään tänään. Laitan taustalle ratapyöräilyn Euroopan mestaruuskisat ja katson Liigan eilisen kierroksen kaikki maalit. Olen yksin. En haluakaan nähdä tänään joukkuetovereita, koska näen muuten jokaisena päivänä. On parempi vähän irtautua, jotta löytyy uutta intoa jälleen seuraaviin rypistyksiin.

Hävisimme tällä viikolla rankkareilla ensin Salavat Julajev Ufalle 4-5, voitimme Traktor Tseljabinskin 4-2 ja hävisimme hallitsevalle mestarille Metallurg Magnitogorskille 1-5. Ei siis varsinaisesti hyvä viikko, mutta 4 pistettä kuitenkin. Seuraavat kaksi peliä vieraissa Vladivostokissa Admiralia ja Shanghaissa Kunlunia vastaan ovat tosi tärkeitä, sillä juuri nuo joukkueet taistelevat meidän kanssa samoista sijoista. Klassisia kuuden pisteen otteluita. Admiral on myöskin meidän paikallisvastustaja. Itä-Venäjän derby kyseessä, joten henkisestikin kyseessä vähän muita isompi ottelu.

Nyt kun pelejä on treenipelit mukaan laskettuna takana jo yli 30, harjoittelua, matkustamista ja muuta elämää useampi kuukausi, niin alkaa muodostua tietyt rutiinit. Aamuisin hallille mennään yleensä noin klo 10 aikaan paitsi pelin jälkeisenä päivänä vasta klo 15-16 aikaan. Habarovskissa arkena kotipelimme alkaa vasta klo 19.30, joten nukkumaan pääsee yleensä tosi myöhään. Varsinaisia unilääkkeitä en ole joutunut käyttämään, mutta melatoniinia otan toisinaan varsinkin matkustamisen ja aikaero muutosten yhteydessä. Habarovskissa paljon pelissä pelanneet, joihin itse kuulun, eivät yleensä käy välipäivinä jäällä vaan harjoittelu tapahtuu kuntosalilla ja/tai kuntopyörällä. Pelipäivien aamuina käydään jäällä. Vierasreissulla käymme yleensä jäälle aina matkustuksen päälle illalla. Matkustaminen seuraavaan paikkaan tapahtuu usein vasta pelin jälkeisenä päivänä.

  tuuletuksia

Ruokailut hoituu reissussa luonnollisesti aina yhdessä joukkueen kanssa hotellilla tai lentokoneessa. Habarovskissa lounas ja illallinen on joka päivä saatavissa hallin vieressä olevasta hotellista. Ruokailu on pakollinen aina harjoitusten jälkeen, mutta myös peliä edeltävänä iltana. Toisinaan käymme ainoastaan hotellilla syömässä vähän salaattia ja menemme toisaalle syömään, jotta saadaan hieman vaihtelua ruokiin. Hotellin omistaa muuten seuramme presidentti Alexander Mogilny. Hän lienee yksi kaupungin tunnetuimmista henkilöistä, sillä hän on täältä kotoisin. Hän on myös yksi Venäjän kautta aikojen parhaista pelaajista yli tuhannella tehopistellään NHL:ssä.

Joissakin KHL:n seuroissa on vielä vanha Baza-kulttuuri valloillaan ja pelaajat nukkuvat myös kotipeliä edeltävän yön hotellissa. Baza-kulttuuriin voit tutustua paremmin wikipediasta https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Baza. Baza tarkoittaa nykykielessä hotellia. Meillä, kuten monessa muussakin paikassa on jo siirrytty siihen rytmiin, että hotelliin mennään ainoastaan pelipäivänä päiväunille aamujään ja pelin välissä. Hotelli, jossa käymme nukkumassa on noin 10 minuutin kävelymatkan päässä hallilta. Kävelystä on tullut ihan hyvä rutiini peleihin valmistautuessa. Tekee hyvää kävellä ulkona raittiissa ilmassa ja hotellilla saa sitten nukuttua hyvät unet. Meillä on siis kaksi hotellia, jossa vietämme aikaa. Toisessa käymme nukkumassa ja toisessa syömässä.

Saimme tällä viikolla kahteen peliin kannustajia Suomesta asti, kun Asmo ja Juha matkasivat vieraaksemme. Tietääkseni, he olivat tämän kauden ensimmäiset suomalaiset täällä, jos perheitämme ei lasketa mukaan. Pelaajana arvostan kovasti tämän tyyppistä heittäytymistä ja oli myös mukava käydä uusien ihmisten kanssa syömässä ja rupattelemassa. Vitsit kun alkaa kauden mittaan toistamaan samaa rataa, jos niitä viljelee vain Kuuselan ja Metsolan kanssa. Toivottavasti joku muukin intoutuu tulemaan tänne asti käymään!

Kuusela, asmo, minä ja Juha

Ainakin Asmo ja Juha tykkäsivät kokemuksesta tosi paljon. Kaupunki ja varsinkin sen keskusta on hieno ja otteluissa on hieno tunnelma. Näissäkin kahdessa ottelussa tupa oli täynnä kun katsomossa oli reilut 7000 ihmistä. Jos nämä ovat elämyksiä meille pelaajille niin sitä varmasti myös katsojille. Tervetuloa siis tänne Habarovskiin!

Asmo ja Juha seuraa matsia

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *