Kirjoitan blogia yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Omalla sivullani julkaisen jo Veikkauksen sivuilta poistuneet kirjoitukseni. Uusimman blogini löydät aina osoitteesta http://bit.ly/RamunMatkassa.

Habarovskin auto ja liikennekulttuuri on mielenkiintoinen, sillä Japanin läheisyys tekee sen, että autokanta on pitkälti sieltä. Mututuntumalla sanoisin, että autokannasta noin puolesta on ratti niin sanotusti väärällä puolella meidän suomalaisten kannalta eli kuski istuu auton oikealla puolella. Liikenne toki toimii kuten Suomessa eli autot ajavat oikealla puolen tietä menosuuntaan nähden.

Syy miksi autot tuodaan mieluummin Japanista on hinta. Moskovan rahti on toiselta puolen Venäjää paljon kalliimpi kuin läheltä Japanista. Venäjä on kuulemani mukaan suunnitellut kieltävänsä lähivuosina ”rightin” puolen autot, joten nähtäväksi jää, miten jatkossa idässä toimitaan asian suhteen.

Liikenne Habarovskissa on kohtuullisen sujuvaa eikä isoja ruuhkia yleensä synny edes keskustaan. Lumen tultua saattaa olla joitakin yksittäisiä ruuhkaisia päiviä. Jonkin verran villimpää ajaminen on kuin Suomessa, mutta ei missään nimessä niin villiä kuin ehkäpä jossain muualla Venäjällä. Jos saisin jotain täältä tuoda Suomeen, niin olisi se kävelijöille liikennevalojen sekuntikello. Se on mielestäni tosi hyvä systeemi. Sekuntikellot liikennevaloissa on käytössä laajalti ainakin Habarovskin keskustassa.

Me suomalaiset kuljimme harjoituskaudella taksilla, joka on täällä todella halpa. Rutaxi sovelluksen kautta voi tilata taksin ja vajaan kymmenen minuutin matka hallille maksaa noin 1,5 euroa. Julkisilla matkustaminen olisi siis Suomessa kalliimpaa kun laskee taksikulut vielä kolmeen osaan. Päätimme kuitenkin ottaa oman kuskin KHL-kauden alusta alkaen. Denis on kyydinnyt Metsolaa jo viime kaudella ja useita muita suomalaisia pelaajia Habarovskissa aiemmin, kuten Mikko Mäenpäätä, Janne Lahtea, Topi Jaakolaa jne. Kuskin ottaminen kolmelle on myös todella halpa vaihtoehto, joskin taksia hiukan kalliimpi.

Denis hoitaa myös perheidemme kuljetukset ja auttaa hyvällä englanninkielen taidollaan monissa käytännön asioissa esimerkiksi kaupassa. Itse yleensä istun etupenkillä ja kyselen kaikkia tyhmiä kysymyksiä usein paikalliseen kulttuuriin ja Venäjään liittyen. Denis on erittäin mukava tyyppi, joten ei ole sattumaa, että suomalaiset ovat jo vuosien ajan häneen tykästyneet.

Pelitkin on nyt lähteneet Amurin Tiikereillä soljumaan mukavasti. Viikon ekasta kotipelistä voitto Spartakia vastaan ja kaksi siis vielä edessä Torpedoa ja Sochia vastaan ennen seuraavaa lentoa. Jääkin alkaa olla hallissa hyvä kun ulkona asteet ovat paikoin nollan tuntumassa. Lätkäkausi on siis kunnolla käynnissä, joten tuulta päin.

ramu_denis_metsola_ja_kuusela

 

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *