Kirjoitan blogia yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Omalla sivullani julkaisen jo Veikkauksen sivuilta poistuneet kirjoitukseni. Uusimman blogini löydät aina osoitteesta http://bit.ly/RamunMatkassa.

KHL on lähtenyt käyntiin ja osaltamme kaksi ensimmäistä peliä olivat vaikeita maalinteon suhteen.

Ensimmäisen ottelun hävisimme 0–1 Lokomotiville ja toisen 2–3 Dinamo Moskovalle. Oma pistetilikin on vielä avaamatta, mutta hyvä tunne on ketjun pelaamisesta. Saamme Kuuselan ja Zohornan kanssa luotua maalipaikkoja. Nyt pitää vain laittaa kiekot sisään. En ole vielä huolissani. Vasta kun ei pääse edes paikoille kannattaa huolestua. Harjoitusotteluissa osuimme kuitenkin hyvin, joten sieltä se vielä aukeaa. Kautemme alkaa viidellä kotiottelulle, joten kolme seuraavaa ottelua joukkueena ovat tuloksellisesti todella tärkeitä ennen vierasreissuun lähtöä. Henkisesti on tärkeätä saada onnistumisia voittojen muodossa.

Habarovskissa on edelleen hyvinkin kesäinen sää. Paikoin lähes 30 astetta lämmintä, mikä on tyypillistä tälle alueelle. Kesällä todella kuuma ja talvella todella kylmä. Vaihtelu on suurta, joten vaatekaapista tulee löytyä shortsit ja toppahousut. Osin kuuma ilma aiheuttaa myös sen, että jää on hallissamme huono, joka vaikuttaa väistämättä pelin tasoon. Sama ongelma on myös monin paikoin muualla KHL:ssä tällä hetkellä. Uskoisin myös yleisön tykkäävän käydä peleissä enemmän silloin kun ulkona ei ole +25. Siksikään en itse kannata elokuussa kauden aloittamista. Olisi hyvä jos kaikki Euroopan sarjat alkaisivat syyskuun puolen välin tienoilla. Nyt kun osalla loppuu kausi jo helmikuun puolessa välissä ja osalla huhtikuun lopussa. Tämä aiheuttaa kovinkin hassuja tilanteita muun muassa kevään MM-kisojen suhteen.

ramu_amur_vs_dinamo_moskova
Kuva kauden ensimmäisestä kotimatsista

Olemme aivan Venäjän itäosassa, joten on selvää, että se näkyy myös monissa asioissa. Kaupungista on vaikea löytää englanninkielistä palvelua esimerkiksi ravintolassa. Toisin kuin Pietarissa, jossa harvinaisuus oli tarjoilija, joka ei puhunut englantia. Habarovskissa ihmiset opiskelevat toisena kielenään mielummin japania tai kiinaa, koska maantieteellisesti ne ovat hyvin lähellä. Meillä on toki seuralla oma tulkki, jonka kanssa voimme asioida tärkeimmissä asioissa.

Meidän suomalaisten yhteinen autokuski osaa myös hyvin englantia, joten hän auttaa tarvittaessa myös kääntämään venäjästä englantiin ja päinvastoin. Venäläinen tapa kun usein on se, että jos et ymmärrä kieltä niin sitten puhutaan vähän kovemmalla äänellä ja oletetaan, että sitten kyllä ymmärtää. Itse kun osaan vain muutamia sanoja esimerkiksi numeroita. Sillä ei kovin pitkälle vielä mennä. Toisaalta joskus se saattaa olla myös ihan hyvä asia, että kaikkea ei ymmärrä.

Kolme ottelua siis jäljellä ennen ensimmäistä KHL-kauden vierasreissua. Lentokilsoja sitten edellisen ei ole tullut vielä lisää, joten lukema edelleen 23 500km. Yhdelle nuorelle pelaajalle riitti jo sekin, sillä hänet lähetettiin farmiin VHL:ään jo kahden ottelun jälkeen. Palaute ja kilpailu on kovaa, eikä kaikki aina ole edes itsestä kiinni. Vapaa-päiviä on myös turha kysellä. Niitä kun ei anneta.

 

Habarovskin pääkatuun tutustumassa
Habarovskin pääkatuun tutustumassa

 

 

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *