Kirjoitan blogia kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Omalla sivullani julkaisen jo Veikkauksen sivuilta poistuneet kirjoitukseni. Uusimman blogini löydät aina osoitteesta http://bit.ly/RamunMatkassa.
Alla oleva blogiteksti julkaistiin Veikkauksen sivuilla 17.8.2017.

 

Uusi kausi uudet kujeet sanotaan.

Niin tälläkin kertaa, sillä viime kauden joukkueeni Amur Habarovsk vaihtui Slovan Bratislavaan.

Habarovsk sijaitsee lähestulkoon Venäjän itäisimmässä osassa ja Bratislava puolestaan on Slovakian pääkaupunki, joka sijaitsee Suomeakin lännemmässä. Eli vaihto tapahtui maantieteellisesti katsottuna ääripäästä toiseen. Sama sarja eli KHL säilyi kuitenkin, joskin tällä kertaa läntisessä konferenssissa.

Viime kauteni päättyi Amurin kanssa runkosarjaan helmikuussa ja keväästä sekä kesästä tuli osaltani pitkä. Olin poikkeuksellisen pitkään sopimuksettomassa tilanteessa ja allekirjoitinkin Slovanin kanssa yhden kauden sopimuksen vasta heinäkuun lopussa. Pitkä tauko peleistä ja halleilla olemista antoi henkistä virtaa ja toisaalta mahdollisuuden harjoitella pohjia kuntoon kiistatta rankan kauden jälkeen. Pyöräily on tunnetusti omalla kohdallani se rakkain ja tärkein harjoittelumuoto kesällä, mutta jääkiekkoilijan on toki harjoiteltava monipuolisesti paljon muutakin. Jäällä en kuitenkaan käynyt kesällä kuin vasta ennen Bratislavaan lähtöäni. Pitkä tauko jäältä teki minulle varmasti hyvää.

Kesä Suomessa oli jopa poikkeuksellisen viileä, mutta se ei henkilökohtaisesti haitannut. En ole koskaan liioimmin välittänyt säästä, vaikka keskimäärin lämpimässä on toki mukavampi olla. Mielestäni pyöräilyllekään ei ole huonoa keliä. On vain huonoja varusteita.

Parin viikon Kalifornian reissu katkaisi sopivasti pitkän kesäjakson kesäkuun alussa, joten hiukan tuli matkusteltuakin kotimaan reissujen lisäksi, joita tuli lähinnä pyöräilyseurani IBD Cyclingin kanssa tehtyä. Kesässä parasta on kuitenkin se, kun saa viettää läheisten ja ystävien kanssa aikaa. Kauden aikana varsinkin ulkomailla sitä on monesti aika yksin kuitenkin ja pitkälti kommunikointi tapahtuu kännykän avulla.

Nyt on omalta osaltani saatu lätkähommat kunnolla jo käyntiin ja tutustuminen uuteen joukkueeseen on käynnissä. Sopeutumista on helpottanut joukkueemme toinen suomalainen minulle entuudestaan IFK:sta tuttu Tommi Taimi. Muutamat treenipelit on jo pelattu ja ollaan varmasti valmiita tulevaan KHL-kauteen, joka starttaa Pietarissa SKA:ta vastaan. SKA on myös entinen seurani ja hallitseva mestari.

Meille pudotuspelit ovat realistinen, joskin samalla kova tavoite. Urheilussa toki tavoitteet tuleekin olla kovia, sillä se auttaa pitämään tekemisen jämäkkänä. Kliseisesti voisi sanoa, että kauden alku tulee olemaan todella tärkeä taas, kun pelaamme pienistä marginaaleista, emmekä ole sarjan paras joukkue paperilla. Todellakin jokainen piste on tärkeä.

Itse koen suurta vastuuta myös menestyksestämme. Rooli on iso ja tehoja on tultava, jotta joukkue menestyy. Paineet toisaalta myös helpottavat omaa tekemistä, kun ne osaa oikealla tavalla ottaa itselleen.

Viime kauden tapaan tulen kirjoittamaan säännöllisesti teille lukijoille myös tällä kaudella elämästäni KHL:ssä, Bratislavassa, Venäjällä ja muualla Euroopassa sekä Aasiassa. Lentokilometrejä ei tule niin paljon kuin viime kaudella, mutta tarinoita varmasti yhtä paljon ja erilaisia.

Lähden innoissani uuteen kauteen ja odottaen mitä tuleman pitää. Toivottavasti saan parasta irti itsestäni kentällä ja myös kirjoituspöydän ääressä, jotta pääsette nauttimaan matkasta kanssani. Toisaalta Bratislava on jo sen verran lähempänä Suomea, kuin Habarovsk, joten en vastaan laita vaikka useampi suomalainen matkustaisi tänne katsomaan pelejäkin. Bratislava on nimittäin Euroopan kovimpia kiekkokaupunkeja ja tunnelma peleissä on sen mukainen.

 

Tervetuloa jälleen mukaan Ramun Matkaan!

 

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *