Teemu Ramstedt

Olen 32-vuotias ammattilaisjääkiekkoilija. Olen pelannut Suomessa Liigassa, Ruotsissa SHL:ssä ja KHL:ssä lähinnä Venäjällä yhteensä 14 vuotta ammattilaisena. Suomen Leijonapaidalla edustaminen on tuttua niin nuorten maajoukkueista kuin myöskin aikuisten EHT-turnauksista.

Monipuolinen urheilutaustani koostui nuorena jääkiekon lisäksi jääpallosta, jalkapallosta ja salibandysta. Pyöräily ja varsinkin maantiepyöräily tuli vahvasti mukaan kuvioihin aikuisiän kynnyksellä. Valitsin koulunikin urheilu edellä ja valmistuin Mäkelänrinteen urheilulukiosta ylioppilaaksi vuonna 2007.

Sairastan Colitis ulcerosaa eli haavaista paksusuolentulehdusta, joka diagnosoitiin minulla 2014. Sairaus kuuluu Crohnin taudin ohella IBD-sairauksiin (Inflammatory Bowel Diseases) ja olen antanut julkisesti omat kasvoni sairaudelle. IBD-sairastavia on Suomessa jo yli 50 000 ja vuosittain tulee keskimäärin 2000 uutta diagnoosia. Olen perustanut intohimoisen harrastukseni pyöräilyn kautta myös IBD Cycling nimisen pyöräily- ja triathlonseuran tukemaan IBD-sairastavien näkyvyyttä ja antamaan vertaistukea sekä levittämään liikunnan ilosanomaa. Toimin seuran puheenjohtajana. Minulla on diagnosoitu myös astma vuonna 2018.

Pyrin olemaan urheilijana ja ihmisenä hyvä esikuva ja sain tästä tunnustuksen 2015 Urheilugaalassa, joka valitsi minut esikuva-ehdokkaaksi. Olen absolutisti, enkä käytä muitakaan päihteitä. Haluan olla rohkeasti vaikuttamassa urheilussa ja sen ulkopuolella.

Olen toiminut Suomen Jääkiekkoilijoiden ry:n hallituksessa 2013 alkaen, varapuheenjohtajana 2015 alkaen ja puheenjohtajana 2020 alkaen.

Toimin aktiivisesti LuisteluAreena hankkeessa ja haluan olla mukana edistämässä suomalaista urheilua monipuolisesti.

Kirjoitan blogia toisinaan tänne verkkosivulleni. Olen aktiivinen somettaja ja kanaviani ovat Facebook, Twitter, LinkedIn ja Instagram. Somessa voit seurata elämääni urheilijana sekä näkemyksiäni laaja-alaisesti urheilusta ja vähän myös sen sivusta. Jääkiekkourani tarkempiin tilastoihin voit tutustua Elite Prospectin sivuilla.

 

”Jos pyöräily olisi helppoa sitä kutsuttaisiin jääkiekoksi”

”We don’t know how strong we are untill being strong is the only choice we have”

 Teemu Ramstedt

Ura:

SM-liiga: 529 ottelua 307 tehopistettä (Lukko, IFK, Blues, TPS, SaiPa)

SHL: 36 ottelua 20 tehopistettä

KHL: 59 ottelua 26 tehopistettä

Maajoukkue EHT: 12 ottelua 5 tehopistettä

(tilanne 6.6.2020)